Szauna, infraszauna

FINN SZAUNA

Finn szaunánk minden látogatónk rendelkezésére áll edzés után díjmentes szolgáltatásként. 

Csak szauna jegy és bérlet is váltható.

Kérjük, jelezzétek recepciósunknak 60 perccel használat előtt igényeteket!

INFRASZAUNA

fényterápiás, ionizáló

Az infraszauna, a finn szaunával ellentétben, csak 45-50 Celsius-fokig melegszik fel, így sokkal kevésbé terheli a keringési rendszert (nincs elviselhetetlen forróság, csupán kellemes meleg), viszont méregtelenítő hatása intenzívebb, mivel infrasugarai a bőr mélyebb rétegeit közvetlenül elérik, ezzel oldva a bennük lévő méreganyagokat.
Bizonyított hatásai: méregtelenít, eltünteti a narancsbőrt, edzi a szívet, erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedési folyamatokat, oldja a stresszt...
Nálunk az infrasugarak mellett a fényterápia és ionizátor jótékony hatásait is élvezhetik a szauna-használók. 

A színek gyógyító hatásai, avagy bővebben a FÉNYTERÁPIÁRÓL

Mi az az IONIZÁLÁS?

Biztosítsd helyed infraszaunánkba, foglalj időpontot

Mivel egy alkalom 30 perc, kérlek foglalj le két, egymást követő időpontot! (A szabad helyek függvényében időpontfoglalás nélkül is igénybe tudod venni.)

Olvasd el szauna-használat előtt! 

Infraszauna jótékony hatásai:

- megszépíti a bőrt
- méregtelenít
- eltünteti a narancsbőrt
- fejleszti a keringési rendszert, edzi a szívet
- erősíti az immunrendszert
- csökkenti az ízületi-, izomfájdalmat
- feloldja a stresszt, megnyugtat
- lassítja az öregedési folyamatokat

szépségápolás, méregtelenítés- megszépíti a bőrt
- pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően a bőr megfiatalodik
- avít a pattanásos, ekcémás, pikkelysömörös állapoton
- a mélyreható tisztító hatásnak köszönhetően a bőr megszabadul a felhalmozott szennyeződésektől és az elhalt sejtektől.
Normál szaunában a verejték 97 %-ban vízből áll, míg az infraszaunában 80 %-ban vizet vesztünk, a többi 20 % összetétele: zsír, tejsav, koleszterin, zsírban oldott mérgező hatású anyagok, nehézfémek, savak és egyéb, a szervezetet károsító kémiai anyagok.
- Sebhelyek a bőrön
A véglegesen kialakult forradások, égések és egyéb sebek vagy vágások jelentősen enyhébb hegesedéssel gyógyulhatnak.
- Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól
A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. A napi izzadás segíthet méregteleníteni a szervezetet, mert megakadályozza a nagyon veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel, kadmium) és ugyanígy az alkolhol, nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását.
narancsbőr (cellulit)A cellulit zsírból, vízből és a bőr alatti tasakokban felgyülemlett bomlási termékből álló gélszerű anyag.
Az infraszauna a mélyhatású verejtékezés segítségével távolítja el a nem kívánatos anyagot a testből, ami a jelen esetben hatékonyabb lehet, mint a hagyományos szauna, mivel az általa sugárzott hő legalább kétszer mélyebbre hatol a narancsbőrbe, és 10-szer intenzívebben melegíti fel ezeket a szöveteket.
a szív, az ér- és a keringési rendszer fejlesztése- Ahogy testünk megnöveli a verítéktermelést, hogy saját magát hűtse, a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban pumpáljon
- Az infraszauna azok számára is elérhetővé teszi az edzés szívérrendszeri hatásának élvezetét, akik egyéb módon nem végeznek mozgásgyakorlatokat vagy akik nem képesek testedzési vagy kondicionáló program végrehajtására. Ugyanakkor mindennemű edzési program változatosabbá tételére is alkalmas. "Közülünk sokan azért joggingolnak, hogy szívérrendszerük működésén javítsanak és nem azért, hogy erősítsék izomzatukat. A szauna rendszeres használata hasonló módon teszi igénybe a szívérrendszert és rendszeres használata a szívérrendszer kondicionálását és kalóriaégetést végző eszközként ugyanolyan hatást fejthet ki, mint a rendszeres testedzés."
további jótékony hatásai:
-
csökkenti a fájdalmat
- erősíti az immunrendszert
- feloldja a stresszt, megnyugtat
- fül-, orr-, gége-betegségekkel szembeni jótékony hatás
(krónikus középfül-gyulladás, ill. fertőzés, torokfájás, fülzúgás, orrvérzés, izom- és mozgásszervi megbetegedések)
- rák elleni hatás
Az infravörös sugárzás vizsgálatának során felfedezett, nem várt mértékű méregtelenítési- és immunrendszer-erősítő hatása indokolja az infraszaunák egyre növekvő alkalmazását a rák elleni harcban is - úgy a megelőzésben, mint az utókezelésben egyaránt.
-izom- és mozgásszervi panaszok csökkentése
-koszorúér-megbetegedések, érelmeszesedés és magas vérnyomás megelőzése
- reumás izületi gyulladások okozta fájdalom enyhítése, ízületi fájdalmak megszűntetése
- a legtöbb merevség, fájdalom és érzékenység, melyek az idős kor velejárói, az infrakezeléssel enyhíthető, vagy teljesen megszüntethető.

ÁRAINK:

10 alkalom

10 x 30 perc

690 Ft/alkalom

5 alkalom

5 x 30 perc

710 Ft/alkalom

1 alkalom

30 perc

790 Ft

Részletes árlistánkat itt találod: