ÓRATÍPUSOK

Alig tudsz majd választani...

Leírásért görgess lejjebb...

 • Alakformáló / Zsírégető / Has-láb-popsi / FullBody / BodyShape...
 • BALETT mindenkinek
 • BodyArt / DeepWork
 • Fitball
 • FitPower
 • Köredzés
 • Gerinctréning, Dinamikus gerinctorna
 • Gymstick
 • HIIT Zsírégető
 • Jóga
 • Kismama torna
 • Mélyizomtorna
 • Pilates, Pilates Flow, Cardio Pilates
 • R.É.T. Reggeli Ébresztő Torna Beával
 • Retro HITS! Alakformáló
 • Stretching / Nyújtás
 • Step
 • TRX / BodyRope
 • ZUMBA / Dance & Shout
 • Zsírégető box

Alakformáló / Zsírégető / Has-láb-popsi / FullBody / BodyShape

Az örök favorit óratípusok!

Hozd magad formába, dolgoztasd meg minden izomcsoportodat! Egy jó hangulatú óra, változatos gyakorlatokkal, különböző eszközök használatával = garantált zsírégetés.
A hatékony fogyókúra elkerülhetetlen része! 

Órarendünkben 'light' jelzővel találjátok a kezdőknek ajánlott ilyen jellegű óratípust.

BALETT mindenkinek

Érdekel mi fán terem a founde? Esszik vagy isszák a balett táncosok a frappét? És hogy mi a szösz az a plié? Akkor gyere el balett óránkra!

Teljesen kezdőknek és már haladóbbaknak is.

A Légy Fitt egyedi típusú órája: alakformálás a balett-ből inspirált gyakorlatokkal + nyújtás.
A balett javítja testtartásod, növeli hajlékonyságod, segít fejleszteni, szépíteni mozgásod, kialakítani nőies, finom mozdulataidat.

Balerina alkat és előképzettség nem szükséges, teljesen kezdőket várunk! Gyere, próbáld ki!

BodyArt / DeepWork

Erő - hajlékonyság - dinamizmus - a jóga és az aerobic egymásra találása. 

Mindenki a saját erőnlétének megfelelően végezheti az egyszerű gyakorlatokból álló, könnyen követhető mozdulatsorokat. 

Hatékony izomfejlesztés, alakformálás.

BodyART™: Amikor az erő a tudatossággal találkozik
A BodyART™ mozgásanyagát tekintve a jógából veszi fő elemeit, amelyhez a gyógytornából, a japán Do In-ból ismert elemeket rendel és speciális légzéstechnikát kapcsol, ezzel biztosítva a teljes összhangot az edzés és a relaxáció együttes hatása között. A statikus és dinamikus erőelemek mellett bőven tartalmaz nyújtó és lazító hatású gyakorlatokat is, amelyek pozitívan hatnak testünk rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmai számára. Minden gyakorlat kontrollált és tudatos kivitelezést igényel, amelyet speciális légzés alkalmazása segít. A bodyART™ edzéssel fejlődik a hajlékonyág, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai. 

FitPower

Dinamikus, mozgássorokra épülő funkcionális alakformáló edzés, az egészt testet komplexen átmozgatja. 🙂

Bea saját fejlesztésű órája. Dinamika, erő, egyensúly, funkcionalitás; mindez mozgássorokba fűzve. Komplex edzéshatással bír, így gyönyörűen formálja az alakot.

Jóga

Különböző típusú jóga-órák az órarendben

A jóga testhelyzetek összekapcsolva követik egymást folyamatos gyakorlatsort alkotva. Dinamikáját a légzés üteme adja. Mindez erőteljes izzadáshoz vezet, ezáltal fokozódik a méregtelenítés. Az intenzív mozgás hatására nő testünk zsírfelhasználásának nagysága.
Erőteljes, mégis biztonságos testmozgást nyújt, védi a gerincet, megelőzi a sportártalmakat. Célja az egészség elérése és megőrzése.
Testünk minden izomcsoportját átmozgatja a felületes izmoktól egészen a mélyizmokig Statikus és dinamikus elemek váltakozásával, erősítő, nyújtó és lazító gyakorlatokkal teljes és összetett edzést nyújt. Fejlődik az állóképességünk, erősebbek és rugalmasabbak leszünk.
Rendszeres gyakorlásával egészséges és esztétikus külsőt érhetünk el, miközben megtanuljuk a helyes tartást, helyes légzést, mely az egész szervezetünkre és lelkünkre is jótékony hatással van.
A Hatha jóga lassabb habitusú, hosszabb ideig tartunk ki egy-egy testhelyzetben, kezdőknek is ajánlott. A dinamikus jóga órán gyorsabban követik egymást a pózok.

FitBall

"Egy pár éve trendi eszköznek számított, sok terem órarendjében szántak neki saját órát. Aztán megjelentek menőbb, nehezebb, robosztusabb eszközök, amik kitúrták őt a helyéről és sok helyen a szekrénybe került. Pedig szuper, hatékony és praktikus eszköz ő, a Fit-ball!
Remélem, most nem lepődsz meg nagyon azon, hogy a pufi, színes labda amin a kolléganőd ücsörög nem csupán irodabútor, hanem igazából egy fitnesz eszköz! Bár ez sem mindig volt így... A labdát 1963-ban az olasz származású, műanyag dolgokat gyártó Aquilino Cosani találta fel. Olyan eszközre volt szükség terápiás célból, ami ellenáll az összenyomásnak. A nagy labda levegővel van töltve, különböző átmérővel kapható, így kisgyermektől felnőtt korig, bárki használhatja. Az eredeti Pezzi ball, terápiás labdát elsősorban gyermekek rehabilitációjára használta Svájcban egy brit származású doktornő. A labdát ezért Swiss ball-nak is szokták nevezni.
A labdán végzett gyakorlatok előnye, hogy a testben lévő számos izomnak reagálnia kell a labda által okozott instabilitásra, hogy megőrizze a test egyensúlyt (értsd: ne ess fenékre). A gyakorlatozás így több izmot stimulál, mintha szilárd talajon végeznénk. Erre elektromiográfos (az izmok villamos tevékenységét mérő műszer) vizsgálatokat is végeztek, ami egyértelműen, kimutatta az aktívabb mélyizommunkát. A rehabilitációban a labda lehetővé tette, hogy nagy megerőltetés nélkül lehessen az adott izomcsoportot stimulálni. Például egy labdán végzett hasprés hatékonyabb, hisz miközben maga a felgördülés történik, a mély hasizmok és hátizmok stabilizálni kényszerülnek. Tehát ugyanahhoz a gyakorlathoz hozzáadódott egy plusz haszon. Ma már ilyen instabil alátámasztást más eszközökkel is biztosíthatunk: TRX, Bosu, Dynair, Softball, de ezek híján a lábujjhegyen vagy egy lábon állás is megteszi.
A labda sok iroda díszítőeleme, reméljük páran használják is azért. Mivel a labda instabil alátámasztás, így feltételezhető, hogy ha csak ülünk rajta az irodában, akkor is munkára bírja a has és hátizmokat, így az egész napos ülés közben egy kicsit trenírozza is őket. Ezzel annyi a baj, hogy a labdán is tudunk helytelenül ülni. A medence beállításában segíthet, de a vállunkat hátrahúzva, lapockánkat zárva nekünk kell tartani. Az biztos, hogy mocorgásra ösztökél, ami mindenképp mellette szól. Érdemes lehet beszerezni egyet, és felváltva használni a székkel. Semmiképp nem helyettesíti a sportot, mint ahogy busszal közlekedés, a boltba sétálás és a sorban állás sem.
A Fit-ball óra nem kevésbé hatékony, mint modernebb társai, de kezdőknek, idősebbeknek akár épp könnyítheti a feladatokat, mert pl. rajta ülve lehet súlyzózni, így nekik sem kell tőle félni. A labdát lehet használni súlyként is, ellenállásként és támasztékként is, de nyújtó gyakorlatok is végezhetők vele. A labdával végzett gyakorlatok a mélyizmokat (tartóizmokat) észrevétlenül (izomláz lehet!) erősítik meg, így belülről kifelé haladva építve a csodás alakot!"
Forrás: https://pilatesmaskepp.cafeblog.hu

Köredzés

A funkcionális edzések edzések célja, hogy megdolgoztassa és harmonikusan fejlessze az egész testet, növelje az erőt és erő-állóképességet, valamint csökkentse a testzsírszázalékot. 

Köredzés: A körökben különböző eszközökkel (TRX, step pad, kézi súly, gumi kötél, bosu stb.), saját testsúlyunkkal dolgozunk, minden izomcsoportot megdolgoztatva. Hatását érezni fogjuk a mindennapi életben!
Ha valami újra vágysz és kicsit elrugaszkodnál a megszokottól, akkor itt a helyed!
BERNI - Funkcionális kondi
"Az óra hagyományos bemelegítéssel indul, majd egy 10 perces kardió blokk követi. Ez után változatos eszközökkel és saját testsúlyos gyakorlatokkal végighaladunk testünk izmain a fascialáncok mentén. Minden gyakorlatot 3 szinten tanítok, így kiválaszthatod a neked legmegfelelőbbet. Az óra egy hosszabb mobilizációval egybekötött nyújtással zárul, ezért úgy mész haza, hogy fáradt vagy ugyan, de mivel az izmaid nem ugranak össze, úgy érzed, bármire képes vagy!"

Gerinctréning, Dinamikus gerinctorna

Fájdaloműző, tartásjavító gerinctréning speciális gyakorlatokkal, ami az egész testes átmozgatja. Mindenkinek, aki ülő- v. állómunkát végez kötelező!

"A civilizáció fejlődésével mind többet ülünk a TV, a számítógép előtt, s egyre kevesebbet mozgunk, aminek egyenes következménye a mind gyakoribb mozgásszervi probléma, a hát-, nyakmerevség, derékfájás. Az ok a gerinc túlterhelése és a mozgásszegény életmód, valamint a jóléti társadalom másik nagy hátulütője a túlsúly.
Először csak a rossz tartás jelentkezik, már nemcsak ülő helyzetben, de állás és séta közben is enyhén meggörbül a hát, előreesik a váll. Ekkor még fájdalom nem jelentkezik, legfeljebb a gondos szülő, vagy pedagógus csap a hát közepére "húzd ki magad" felkiáltással. Meglepő statisztika bizonyítja ugyanis, hogy már az óvodás, kisiskolás gyerekek közül is szinte minden másodiknak rossz a tartása. Kellő odafigyelés híján ez odáig fajulhat, hogy a gerinc deformálódik, az izmok bemerevednek és már fájdalom is jelentkezik, amire a legkülönfélébb módszerekkel és eszközökkel próbálnak megoldást találni (ülőpárnák, tapaszok, különbözö kapszulák, kenőcsök..)
A legjobb módszer azonban a torna!
A speciális gerinctorna lényege a nyújtás, erősítés és lazítás. Amikor a gerinc melletti izmokat megnyújtjuk nemcsak a porcok jutnak oxigénhez, de az itt futó idegszálak is felszabadulnak, így még a stresszoldásra is remek lehetőség. A hát izomzatának erősítésével elérhetjük, hogy a rossz testtartást levetkőzzük, a gerinc a megfelelő állapotba kerüljön.

A megfelelő gerinctornával a fájdalom is csökkenthető. Habár sokfele olvashatunk a gerinctornához gyakorlatokat, eleinte mégis célszerű szakember segítségét kérni, hiszen a rosszul végzett gyakorlatok esetleg még árthatnak is.
Ha egy jó tanár segítségével már elsajátítottuk a mozdulatsort, beiktathatjuk az esti rituálék sorába is."
(Forrás: Győri Anna, utisugo.hu)

Gymstick

eszközös óra

A Gymstick megalkotói két nagyszerű fitnesz eszközt kombináltak egybe:a fitness-szalagot és a botot. A bot könnyű, de merev, a két végéhez pedig gumikötelet rögzítettek, a kötelek végén kengyellel. Ez teszi lehetővé, hogy a lábunkra húzzuk a gumi végét, és miközben a botot kézben tartjuk, végtelen variációs lehetőséget ad az edzéshez. Erőedzésnél kiváltja a kézi súlyzókat, sőt mivel a bot rögzítve tartja az ellenállást (vagyis a gumikötelet) így a sérülés veszélye nélkül, meghatározott pályán mozoghatunk, miközben az izmok kifejtik a munkát.
Mik a hatásai?
Erősíti az izomzatot, fejleszti az állóképességet, egyensúly érzéket, mozgáskoordinációt.
Kinek ajánljuk?
Minden korosztály részére ajánlott edzésforma. Nagyon könnyű használni és ami nagyon fontos izületkímélő.

MILYEN EREDMÉNYEKET ÉRHETSZ EL A GYMSTICK EDZÉSEKKEL?
KÜLÖNLEGES ERŐTÉR, KÜLÖNLEGES EDZÉSHATÁS
A Gymstick - olyan mint egy súlyzórúd, amelynek végéhez két gumikötél illeszkedik - a kezek és a lábak között állandó változó erőteret hoz létre. Amint az első gyakorlatokat végzed, azonnal érezni fogod, hogy az egész tested, szinte minden egyes izmod tónusba kerül. Ez az állandó kontroll, korrekciós és stabilizáló hatás eredményezi a Gymstick edzések különlegesen komplex edzéshatásait.
KOMPLEX KÉPESSÉGFEJLESZTÉS
A Gymstick egyedülálló módon sokoldalú képességfejlesztést tesz lehetővé. Erőfejlesztés, állóképesség fejlesztés, izomtónus fokozás, ízület és gerincstabilizálás, egyensúly és koordinációfejlesztés történik minden egyes edzésen.
BÁMULATOS IZOMTÓNUS MÁR NÉHÁNY EDZÉS UTÁN
A Gymstick speciális edzéshatásai következtében a test valamennyi izomcsoportja gyorsan és látványosan reagál. Izmaink tónusa rohamosan javulni fog, amely az egész megjelenésünket energikussá és esztétikussá varázsolja már néhány hét alatt.
DERÉK ÉS HÁTPROBLÉMÁK MEGSZŰNÉSE
A Gymstick edzések minden egyes gyakorlatával erősítjük a gerinc és az ízületek stabilizálásban működő izomcsoportokat. Ennek eredménye, hogy azoknak, akiknek gyakran fáj a háta vagy a dereka, a panaszok csökkeni fognak, idővel pedig teljesen meg is szűnhetnek.
KARCSÚSODÓ VONALAK, EGYRE SZEBB TESTTARTÁS
A Gymstick az egész testedet feszessé, tónusossá formálja, a tartásod látványos javulásán és a zsírszövetek gyors leégetése következtében tested látványosan karcsúbbá válik.
MAGAS KALÓRIA FELHASZNÁLÁS
A Gymstick tréning során szinte az egész testünk tónusba kerül és a sok-sok izom együttes terhelése következtében nagyon magas lehet az elhasznált kalóriák száma. Ha az optimális zsírégető intenzitástartományt pulzuskontrollal is ellenőrizzük, látványos testsúlycsökkenés érhető el.
ROHAMOSAN FEJLŐDŐ ÁLLÓKÉPESSÉG
A Gymstick edzésprogramok a legkiválóbb állóképesség fejlesztő edzések. A komplex terhelési formák optimális igénybevételt jelentenek a szív és keringési rendszerünknek. Így látványosan javul az állóképességünk. Nem véletlenül alkalmazzák a skandináv országokban a jéghoki csapatok alapozó edzéseiben.
ÁLTALÁNOS VITALITÁS LÁTVÁNYOS JAVULÁSA
A komplex edzésterhelések a szervezetünk energiaszintjének gyors és stabil növekedését eredményezik. Általános vitalitásunk növekedését kamatoztathatjuk munkánkban, az iskolai feladataink vagy egyéb sporttevékenységeink során.

HIIT Zsírégető

Kriszti: "Zsírégető órámat interwall-ra cseréltem, amit nevezhetünk (funkcionális )köredzésnek, Tabata-nak, HIITraining-nek, vagy bármilyen hangzatos egyéb néven. Nálam most ez az abszolút favorit! Lényege, hogy aktív és kevésbé aktív részek váltogatják egymást meghatározott időközönként ("csipogástól csipogásig", 20 - 120 mp-ig) több körön keresztül. Pörgös, "ugrálós", izzadós óra, mert hiszem, hogy csak intenzív kardió-munkával lehet tényleg égetni a zsírt, szó szerint meg kell izzadni érte! 

Gyakran csak saját testsúllyal dolgozunk, funkcionális, box-os, aerobic-os elemekkel, de a kardió rész mellett természetesen helyet kapnak a problémás testrészeket (popsi & has) célzottan erősítő gyakorlatok is.
Azoknak is szeretnék kihívást biztosítani, akik már egy alap kondival rendelkeznek, de mivel nem kötelező max intenzitáson végig tolni az egész órát, ezért nem csak nekik, hanem a még kevésbé fitteknek is remek fejlődési lehetőséget kínálhat ez az óratípus."

Kismama torna

Várandós kismamáknak, akik a rendszeres testmozgással elkerülhetik az áldott állapottal járó problémákat (izületi-, hátfájdalmak, testsúlygyarapodás, vizesedés...)

A várandós nők szervezete rengeteg változáson megy keresztül a terhesség ideje alatt. Ezen változások természetesek, ám sokszor kísérik őket kellemetlen "mellékhatások". A torna során a mozgásszervrendszer leginkább érintett területeire koncentrálunk, illetve természetesen a keringési-és idegrendszerre fejtünk ki jótékony hatást.
A torna fő felépítő elemei: a törzs mobilizációs gyakorlatai, keringésfokozó gyakorlatok, a törzs stabilizációs gyakorlatai, mellizom erősítő gyakorlatok, komplex izomerősítő gyakorlatok, egyensúly gyakorlatok.
A torna alkalmazásával kiküszöbölhető illetve csökkenthető a terhesség során jelentkező hát-és derékfájdalom, vizesedés, egyensúlyproblémák (a súlypont a terhesség során elmozdul), túlzott súlygyarapodás.
Szeretettel várunk minden Kismamát terhességének 12. hetétől! 

Mélyizomtorna

A mozdulatok a csípő, fenék, has, hát mélyizmaira koncentrálnak. Erősíti ,stabilizálja a tartóizmokat. Nincs ugri
Pilates, gerinctorna, callenetics ( nem baj, ha nem ismered ) elemek ötvöződnek benne.
Mindenkinek ajánlom, gyertek! - H.Timi

Pilates, Pilates Flow, Cardio Pilates

A törzs mélyizmainak erősítését-nyújtását előtérbe helyező egész testet megdolgoztató mozgás-módszer, melynek jótékony hatása nemcsak tested formai változásaiban, hanem testtartásod javulásában, hátfájásod megszűnésében is megnyilvánul.
Hatékonyan alkalmazható derékfájás, csípő, térd és más mozgásszervi betegségek esetén is ízületkímélő hatása miatt.
A módszer lényege hogy olyan egyenletes, fokozatosan felépített és egyénre szabott gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus egységként történő működését. Egyúttal magába foglal egy olyan speciális légzéstechnikát, melynek segítségével nemcsak a szervezet oxigénellátása növelhető, hanem a fizikai teljesítmény is jelentősen fokozható.
A Pilates-torna elsősorban a törzs izomzatára koncentrál, erősítő és nyújtó gyakorlatokból áll.
És hogy mit nyújt nekünk a Pilates?
Szép, szálkás izmot, rugalmas gerincet és formás testet. Na meg azt kellemes, minden porcikánkat átjáró jóleső érzést az órák után. Lépésről - lépésre haladva, rendszeres gyakorlással a módszer könnyen elsajátítható.
Korra, edzettségi szintre való tekintet nélkül vágjunk bele bátran!

A pilates gyakorlatok fő célja, hogy a test és a lélek összehangoltan dolgozzon, az alábbi 6 fő elv alapján:
Koncentráció - A gyakorlatokat kellő figyelemmel kell végezni.
Irányítás - Mozgások összehangolása, a légzés összehangolása a gyakorlatokkal.
Központosítás - Pilates szerint minden mozgásnak a test erőközpontjából kell kiindulnia (a hát-alhasi rész)
Áramlás, ütem - Minden gyakorlatnak külön üteme, lüktetése van.
Pontosság - A gyakorlatok minél pontosabb végrehajtása, lassú, egyenletes mozdulatokkal.
A pilatest Joseph Pilates alkotta meg Németországban, a múlt század elején. Pilates gyermekkora óta súlyos ízületi panaszokkal és asztmával küzdött, ám ennek ellenére egész életében aktívan sportolt
Hogyan kell végezni a pilatest?
A pilates gyakorlatok lényege tehát a finom, lassú, pontos mozgás. A gyakorlatokat legtöbbször a földön kell végrehajtani, matracon vagy egy törölközőn. Érdemes tükör előtt csinálni, hiszen így láthatóak a hibák, és könnyebben ki lehet őket javítani.
Az óra végén relaxációs gyakorlatok vannak, amelyek segítenek ellazulni. 10-20 alkalom után már látható az eredmény, a test szép lassan átalakul, kecsesebb formásabb lesz. 
Öltözzünk kényelmesen az órára, semmiképpen ne vegyünk fel szűk ruhákat. Általában cipő sem kell, egy zokni bőven elég (de aki szeretne, mezítláb is lehet).
Kinek ajánlott a pilates?
A pilates nem megerőltető mozgás, nem okoz heves szívdobogást, a gyakorlatok könnyedén elvégezhetőek. Az egész nap szellemi munkát végző, egy helyben dolgozó embereknek kifejezetten jó mozgásforma, illetve azoknak is, akik valamiféle sérülésből épülnek fel. A stresszkezelésre is kiváló, ha már próbáltad a jógát, bizonyára ez is tetszeni fog.

Flóra - Cardio Pilates

Erősebb Pilates óra, ahol az intenzívebb gyakorlatok hatására a pulzus is minimálisan megemelkedik.

Flóra - PilatesFlow
"Megkoreografált", intenzívebb pilates óra, ahol nem állunk meg, a gyakorlatokat alacsony ismétlésszámmal, de összekötve végezzük, kitartott pozíciókkal közbeiktatva.

R.É.T. Reggel Ébresztő Torna

BEA SAJÁT ÓRATÍPUSA

Nehezen indul a reggeled!? Szeretnél egy igazi koffeinbombát reggelire?
Akkor itt a helyed a R. É. T. - en! Hogy hol?
A Légy Fitt mezején! Vidám, dinamikus, sok eszközös alakformáló óra, aminek a különlegessége, hogy a vendég adja meg, milyen eszköz legyen, az oktató pedig teljesíti a kívánságokat. Steppad, súlyzó, gumikötél, miniband, lábsúly....bármi, ami a teremben előfordul
Igazi kihívás ez nekem, de állok elébe!

Retro HITS! Alakformáló

Ha a techno zenére "ugrálás" nem neked való, akkor próbáld ki ezt a klasszikus alakformáló órát pop-zenével, jó hangulattal, ahol minden izomcsoportodat megdolgoztatjuk!

Senior Torna

Várjuk az idősebb generáció képviselőit egy átmozgató, kondícionáló tornára!

A rendszeres torna segít a fittség és mozgékonyság megőrzésében, megelőzi a csontritkulást és egyéb betegségeket ...

Cardio Step

Az örök klasszikus és máig kedvelt, koreografált step aerobic óra.

Step pad használatával sajátítunk el egy komplett koreográfiát (lépéskombinációk sorozatát) Teljesen kikapcsol és észrevétlenül égetjük a kalóriákat.

Stretching / Nyújtás

A hajlékonyság fejlesztése sok mozgásszervi problémára (hát-, derék-, térdfájás...) gyógyír lehet. Az izmok nyújtása ugyanolyan fontos, mint az erősítése, e kettő együttes gyakorlása hozhat igazi eredményeket.

Mi a stretching?

Stretching = nyújtás, vagyis az ízületi mozgékonyság fejlesztésének
(ízületi mozgásterjedelem növelésének) módszere.
A sportban közel két évtizede alkalmazzák ezt a módszert, gyógytornával, és idegélettannal foglalkozó tudósok, folyamatosan fejlesztve a tapasztalatok, és ősi tradíciók alapján.
A hagyományokat tekintve nem kell messzire mennünk, ha például a jóga gyakorlatokra gondolunk, melyeknek mára, már az európai emberek számára is komoly jelentőségük van mindennapi életükben.
Megfelelő stretching gyakorlatok hatása a mindennapokban:

 • jobb közérzetet nyújt, egészségesebb életet,

 • növeli az izmok rugalmasságát, fokozza a lazaságot, kitolja az izületi mozgáshatárokat,

 • növeli az izmok nyugalmi hosszát, ami fokozott maximális izomfeszülést tesz lehetővé,

 • mindezek által növeli a teljesítőképességet,

 • segít az izommerevség oldásában,

 • javítja az izmok vérellátását, ezáltal szerepe van a gyorsabb regenerálódásban, segít az edzés okozta fáradtságot kipihenni,

 • segíti a mentális ellazulást,

 • fontos feladata van a sportsérülések elkerülésében (húzódások, rándulások),

 • rendszeres használatával csökken az íngyulladások, és csonthártyagyulladások lehetősége,

 • támogat a véletlen sérülések (például, ha a jégen megcsúszik az ember, és rossz mozdulatot tesz) elkerülésében, vagy enyhítésében.


A relaxációs nyújtó program lágyabb zenével, vagy akár csöndben is történhet, az ízületi mozgásterjedelem növelésére, hajlékonyságra, illetve szellemi, -és fizikai ellazulásunk elérésének érdekében.

A relaxációs stretching olyan összetett gyakorlatsor, mely segít fizikai,- és mentális létünket azonos síkra hozni. Nyugodt hangulatunk, és lassú, ellazult mozgásunk együttes gyakorlása harmonikus fizika, és szellemi állapotot eredményez, mely elengedhetetlen a pihenéshez, és a regenerálódáshoz.
Ülő munkát végzőknek kifejezetten ajánlott beiktatni életükbe a nyújtó gyakorlatokat, melyek segítségével megelőzhetőek vagy enyhíthetőek a különböző mozgásszervi panaszok (hát-, derékfájás...). 

Kriszti: "Stretching / Nyújtás - "Az meg mire jó?" 

Stretching órámon sok jóga elemet használok a klasszikus nyújtó gyakorlatok mellett, hangsúlyt fektetve a gerinc "tréningezésére" is. Habár haszontalannak tűnik a 60 perc nyújtózkodás, mégis teljesen újjászületik az ember tőle, a bádogemberből szalmaemberré változik, könnyűnek és légiesnek érzi magát. Bár sokszor nem kellemes, valahogy mégis jól esik. Mozgásszervi fájdalmainkat nemcsak az izmok gyengesége, hanem azok megrövidülése, fefeszülése is okozhatja. Egy megrövidült izom az egész test statikáját megváltoztathatja, aminek hatására kompenzálunk, "eldeformálódunk" majd testünk valahol fájdalommal tiltakozik, hogy a rá szabott új feladatot nem tudja elvégezni.
Tehát nemcsak az izmok erősítésére, hanem nyújtására is figyelmet kell fordítani. Hajlékonyságunkat csak bizonyos fokig és adott testtájakon határozza meg anatómiai felépítésünk, nagy mértékben fejleszthető, javítható. Jelenlegi fizikai állapotunk általában nem anatómiai határainkat, hanem mozgásszegény, ülő életmódunkat tükrözi. Sok vendégem hihetetlenül látványos változásokon ment keresztül a rendszeres nyújtás hatására, amit számos hétköznapi helyzetben is kamatoztat."

TRX / BodyRope

eszközös óra

Az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki a TRX-et, amely mára az egyik leginnovatívabb fitnesz eszközzé vált világszerte. Előnye, hogy egyszerre több izmot megdolgoztatunk a saját testsúlyunkkal. A TRX egy funkcionális tréning eszköz, amely hevederekből és fogókból áll, általában falra erősítik. Állítható a magassága, ezzel pedig a nehézségi fokozata. A saját testsúlyunkat használva valóban tokától a bokáig megdolgoztat bennünket ez a felfüggesztéses módszer, nagyon sok feladat elvégzésére alkalmas, az edzőtermi izolált gyakorlatokkal összehasonlítva a TRX több izomcsoportra koncentrál egy időben.
A BodyRope a fentiekkel megegyező elven működő edzésforma és eszköz.

Dance & Shout / ZUMBA

Fogyj! Mozogj! Érezd jól magad!

Itt a lehetőség, hogy egy hatalmas latin & RETRO partin formáld a tested!

Töltődj fel tánccal, mosollyal, ritmussal és örömmel!

Bővebben


Zsírégető box

Ütésekkel, rugásokkal tarkított aerobic óra. Izomláz garantált!
Az óratípus az alap aerobic és a kick box mix-éből született. Mozgásanyaga high impact / szökdeléssel végrehajtott/ alap aerobic elemekből, ütésekből, rúgásokból, a sportágra jellemző erőfejlesztő gyakorlatokból áll. Kiváló állóképesség-fejlesztő és feszültség-levezető óra!

Jelenleg Orsi és Márk tart nálunk Zsírégető Box órát. Márk ökölvívó, így az ő órája "boxosabb", míg Orsi inkább az aerobicosabb vonalat képviseli.

Jelen pillanatban épp nem futó óratípusaink:

Core training

 • A core tréning egy olyan edzéstípus, amely a törzsed mélyizmaira koncentrál. Célba veszi az összes olyan izom csoportot, amely a gerinced és a medencéd stabilizálja. A core magot jelent, az emberi testben a törzs izomzatával szokták azonosítani.

 • A core tréning a csípőtől egészen a vállakig megdolgoztatja a tartóizmokat,
 • Növeli a hajlékonyságod, nyújtja a rövidülésre hajlamos izmaid az óra végi és a gyakorlatok közti pihenőidőkben,
 • A gyakorlatok nagy része instabil, így az egyensúlyod is fejleszti, szemben a gerinctornával, ahol kevesebb az egyensúly gyakorlat,
 • Nemre, korra való tekintet nélkül bárkinek ajánljuk, terápiás és egészségmegőrző célra egyaránt alkalmas,
 • Ha ülőmunkát végzel akkor nagyon hasznos,
 • A gyenge izmaid is okozzák a helytelen testtartásod, ezért szükséges megerősítened őket,
 • A hátadban, a gerinced mentén és a nyakadban fellépő mindennapos kellemetlen fájdalomérzet is csökkenhet, sőt a kitartó edzés hatására teljesen meg is szűnhet,
 • Más mozgásformák végzését is segíti, nagyobb hatékonysággal fogsz majd edzeni,
 • Fejleszti a testkontrollod, az egyensúlyod és a stabilitásod,
 • Csökkentheted vele az esetleges sportsérülések kockázatát is


ONLINE órák

2SKIN Fitness ruházat